woensdag 26 december 2012

Kerstoutfit Alicia
Maandagmiddag last-minute besloten met de papa van Prinses Alicia dat er best nog iets aan de garderobe toegevoegd kon worden. Een speciale geledenheid als het Kerstfeest kan natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan.

Het idee was simpel: Bovenpandje Roos 5011 met kamsnaps op de schouders (het past allemaal net). Een enorme cirkelrok eronder. De overwijdte aan de voorkant weggewerkt met twee plooien en middenachter gerimpeld. Een centuur van een contrasterende kleur vastgezet in de zijnaden. En een bolerootje op basis van de Sue&Blu zomer 2008, maar dan compleet verknasterd. (Geen kraag en de panden aan elkaar getekend, panden een stukje 'ingevouwen' omdat het veels te groot leek.)

De jurk was er in een paar uur. De centuur zat er een paar uur later op (oh die twijfels, plooien, geen plooien, dubbel, hoe dubbel, pfff). Het vestje was rond 23.00u klaar, op de zoom van de mouwen na. Madammeke heeft het op Kerstochtend gepast en het was prima, hoewel ik grondige twijfel heb ik over de juistheid van de mouwen. Ik heb relatieproblemen met mouwen in het algemeen, daar moet ik in 2013 zeker aan gaan werken. Voor nu prima, maar ik hou van verbeteringen.

Alicia was zo trots als een pauw met haar feestjurk, ze werd er nog mooier van. En ik zo mogelijk nog trotser. Er zat wel jeukpoeder in de jurk, ze heeft in de kerk werkelijk geen drie seconden stilgezeten. Ook nog een puntje waar we aan moeten werken in 2013.

3 opmerkingen:

 1. O, dat is echt een superfeestelijke jurk geworden! Mooi gecombineerd met de strik en de bolero, de stof maakt 't feestelijk. Succes met de mouwen in 2013, en dat stilzitten in de kerk komt uiteindelijk een keer vanzelf goed :-)
  Sterkte met je knie!
  Grtz, Esrosa

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is met recht een kerstjurk, erg mooi geworden. Logisch dat Alicia staat te stralen.

  Nienke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een prachtig setje, heel feestelijk zo met zo'n mooie strik en bolero.
  't staat je dochter heel lief.

  groetjes Wilja

  BeantwoordenVerwijderen